Musa dwarf Cavendisch, jonge bananenplant, banaan

Musa dwarf Cavendisch

De Musa dwarf is ongeveer 15cm hoog.
( op aanvraag ook grotere maten verkrijgbaar)

Plantkarakteristieken
De Musa dwarf Cavendish kan, afhankelijk van de pot waarin ze gepoot is, wel twee meter groot worden waardoor deze ook erg geschikt is voor de woonkamer. De plant is een liefhebber van de zon, dus geschikt voor zonnige plaatsen in huis. In warme Zuid-Europese oorden komt de plant ook buiten goed tot zijn recht. De plant kan gedurende korte perioden, zoals 's nachts, temperaturen tot 10°C verdragen. De omgevingtemperatuur mag variëren tussen de 18 en 28°C.
Verzorgingstips
Standplaats
Plaats de bananenplant op een plek waar geen warmtebron staat of waar het tocht. Als de plant last heeft van kou of teveel warmte is de kans op een plaag of ziekte groter. Mocht er toch blad zijn aangetast, verwijder deze dan door het blad weg te snijden.
Watergift
Onder warme omstandigheden kan de plant veel water gebruiken. Dit is met name het geval als de plant binnen bij de verwarming of buiten in de volle zon staat. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft. Let wel op dat bij een dichte sierpot of in een schotel de onderste wortels niet in het water blijven staan (m.u.v. hydrocultuur). Als het minder warm is of wordt, de watergift minderen zodat de plant niet meer water heeft dan nodig is.
Bemesting
Geef bij iedere gietbeurt een beetje mest mee. In de winter is bijmesten om de twee à drie beurten voldoende.
Bananenproductie
De plant kan onder zeer goede omstandigheden vruchten produceren. Als de plant maximaal kan groeien onder warme, lichte en vochtige omstandigheden is het mogelijk dat er een bananentros in de plant groeit. Hier gaat dan wel een paar jaar overheen.
Verwijderen bladen
Naarmate de plant ouder wordt, kunnen de bladeren scheuren en krijgt d e plant daardoor een wat haveloos uiterlijk. Dit is een natuurlijk proces. Ook kunnen de bladeren geel worden. Deze gele bladeren kunnen gemakkelijk verwijderd worden door het blad weg te snijden.

Bestellen:
Verzending via pakketdienst voor 8.50e.
Afhalen in Rotterdam/ wijk Kralingen.
Stuur een e-mail naar ons voor bestelling(en) of voor een link naar onze site. (palmen uit Rotterdam)
Daar vind u meer soorten exoten en palmen.
Ook grotere partijen mogelijk. Informeer via e-mail naar mogelijkheden
meer info

0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Kamerplanten & bloempotten

Laatst toegevoegd

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger